Vabilo na dogodek “Vpliv prostovoljskih aktivnosti na zaposljivost mladih”

Zavod Movit vabi v četrtek, 14. novembra 2019, na dogodek “Vpliv prostovoljskih aktivnosti na zaposljivost mladih”, na katerem bodo predstavili rezultate mednarodne raziskave o vplivu prostovoljstva na osebni in profesionalni razvoj mladih (s poudarkom na mladih z manj priložnostmi in dolgoročni brezposelnosti), sodelovalne prakse med organizacijami prostovoljstva in institucijami zaposlovanja ter dobre prakse v organizacijah, ki prostovoljstvo omogočajo.

Namenjen je institucijam, organizacijam in posameznikom, ki se ukvarjajo z mladimi na različnih ravneh, še posebej z vidikov mladih z manj priložnostmi, prostovoljstva in zaposlovanja.

Ob predstavitvi rezultatov je predvidena tudi interaktivna debata in čas za mreženje.

Dogodek bo moderiran in rezultati predstavljeni v angleškem jeziku.

V terenski raziskavi Prostovoljske aktivnosti za spopadanje z dolgoročno brezposelnostjo je sodelovalo 43 mladih prostovoljcev, od tega 24 mladih z manj priložnostmi, in 16 organizacij iz 9 držav. Raziskava je vključila tudi slovenske prostovoljce, mladinske organizacije in institucije zaposlovanja. Kot eno izmed študij primera je raziskava obravnavala uspešno sodelovanje med mladinskim centrom in zavodom za zaposlovanje v Sloveniji.

Raziskavo so izvedli MOVIT, Zavod za razvoj mobilnosti mladih, nacionalna agencija evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, ter britanska organizacija Ecorys, nacionalna agencija evropskih programov (v sodelovanju z British Council) v sodelovanju z raziskovalcem Jonathanom Robertsonom.

Prijave sprejemajo tukaj do 6. 11. 2019. 

Vabilo s programom najdete tukaj.