Vabilo na Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2018

Mladinski svet Slovenije vas vabi na Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2018, ki ga organizira Urad Republike Slovenije za mladino v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije.

Nacionalni posvet mladinskega sektorja je letni dogodek, namenjen mladinskim delavcem/-kam in voditeljem/-icam, predstavnikom/-cam mladinskih organizacij in organizacij za mlade ter vsem drugim, ki na takšen ali drugačen način soustvarjate in sooblikujete področja, politike in programe za mlade.

Nacionalni posvet mladinskega sektorja bo potekal v četrtek, 22. novembra 2018, med 9.00 in 18.30, v Hotelu Brdo na Brdu pri Kranju (Predoslje 39, 4000 Kranj).

Tema letošnjega posveta je kakovost v mladinskem delu. Pogovarjali se boste o razvoju in kakovosti mladinskega dela, o kateri se v zadnjem času veliko razpravlja na lokalni, nacionalni in evropski ravni. Kljub številnim diskusijam o kakovosti mladinskega dela, sprejetih dokumentih ter zaključkih povezanih s kakovostjo v mladinskem delu, še zmeraj ostajajo odprta številna vprašanja povezana s spremljanjem in zagotavljanjem kakovosti v mladinskem delu.

Z vašo aktivno udeležbo bodo na posvetu razpravljali o kakovosti mladinskega dela na štirih delavnicah:

  • koncepti in oblike mladinskega dela,
  • sistemi neformalnega izobraževanja in usposabljanja v mladinskih organizacijah,
  • orodja za spremljanje in kakovost mladinskega dela,
  • pristopi za delo s prostovoljci.

Na posvet se prijavite s pomočjo elektronske prijavnice do vključno četrtka, 8. novembra 2018.

Več informacij najdete tukaj.