Vabilo na posvet: O zmanjševanju socialnih razlik s kohezijskimi sredstvi

CNVOS in Radio Študent vabita na posvet O zmanjševanju socialnih razlik s kohezijskimi sredstvi, ki ga pripravljajo v okviru projekta “Govoriš kohezijsko?”.

CNVOS in Radio Študent vabita na posvet O zmanjševanju socialnih razlik s kohezijskimi sredstvi, ki ga v okviru projekta “Govoriš kohezijsko?” pripravljajo v četrtek, 14. marca, med 10. in 12. uro v City hotelu Ljubljana.

Pridružite se jim lahko v četrtek, 14. marca, med 10. in 12. uro v City hotelu Ljubljana, kjer bodo govorili o tem, kako uspešni smo pri zmanjševanju socialnih razlik in naslavljanju potreb ranljivih skupin s pomočjo kohezijskih sredstev, ter kakšni izzivi in priložnosti se nam obetajo v naslednji finančni perspektivi, ki “bolj socialno Evropo” postavlja za enega od petih ključnih ciljev kohezijske politike po letu 2020.

V obdobju 2014–2020 je za ukrepe zaposlovanja in socialnega vključevanja na voljo več kot pol milijarde EU sredstev, ta pa so med drugim namenjena za:

  • zaposlovanje pripadnikov ranljivih skupin,
  • vključevanje mladih na trg dela,
  • spodbujanje socialnega podjetništva,
  • aktivno in zdravo staranje,
  • socialno vključevanje in
  • zmanjševanje tveganja revščine.

O teh in ostalih ukrepih se bodo pogovarjali s predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Ministrstva za zdravje.

Udeležba je brezplačna, zaradi omejenega števila mest pa je prijava obvezna.

Prijavite se lahko tukaj.