Valorizacijska konferenca CMEPIUS

CMEPIUS bo letošnjo valorizacijo konferenco z naslovom “Bistvo je očem skrito” posvetil vplivu mednarodnega sodelovanja na ozaveščenost in razvoj medkulturnih kompetenc. Njihov glavni letni dogodek bo potekal 15. 11. 2017 v Grand hotelu Union v Ljubljani.

V svojih študijah ter ob spremljanju projektov ugotavljajo, da so pomembne kompetence, ki jih posamezniki pridobijo v mednarodnih projketih, marsikdaj skrite. Zato upajo, da bo konferenca doprinesla svoj prispevek k njihovim skupnim letnim prizadevanjem in aktivnostim, s katerimi na različne načine ozaveščajo svoje uporabnike, nosilce mednarodnih projektov, o tem, kako pomembno tudi mednarodno sodelovanje krepi medkulturne kompetence, strpnost in odprtost.

Na konferenci bodo skušali na čim bolj neposreden in obenem praktičen način ozavestiti in opolnomočiti udeležence za njihovo prihodnje zavestno delovanje v mednarodnih projektih, ki iz leta v leto presegajo tradicionalne, poznane meje in okvirje. Uvodni del bo popestril stand-up komik Ivan Šarić, kot posebna motivacijska govornica pa se bo pridružila tudi novinarka in Erasmus+ ambasadorka Karmen W. Švegl.

Poleg glavne konference bodo nadaljevali tudi z izvajanjem manjših, praktičnih delavnic, namenjenih predvsem strokovnem osebju na vseh ravneh izobraževanja in krepitvi njihovih kompetenc, med katere sodijo tudi medkulturne.

Na dogodek še posebej lepo vabijo učitelje, profesorje, vzgojitelje, izobraževalce odraslih, ravnatelje in druge strokovne delavce v izobraževanju.

Rok za prijavo je 8. 11. 2017. Prijavite se lahko tukaj.

Več informacij najdete tukaj.