Webinar “Projekt EUCF – European City Facility”

Skupnost občin Slovenije v sodelovanju z upravljalsko ekipo EUCF, ki jo predstavlja konzorcij 5 partnerjev (Energy CitiesAdelphiClimate AllianceEnviros, FEDARENE) vabi na brezplačni webinar z namenom predstavitve projekta European City Facility, kjer bo predstavnik EUCF za Slovenijo podal ključne informacije v zvezi s projektom. Webinar bo potekal v četrtek, 21. 5. 2020, od 10.00 do 11.30 preko spletne aplikacije Zoom.  

V sklopu Okvirnega programa za raziskave in inovacije Evropske unije (Horizont 2020) je bil ustvarjen projekt EUCF – European City Facility. V sklopu tega lahko občine zaprosijo za podporo pri izdelavi investicijskega koncepta za načrtovani projekt. Ta obsega tako finančno (60.000 EUR) kot tudi tehnično in pravno strokovno podporo. Cilj projekta je več kot 200 občinam širom Evropske Unije pomagati izdelati investicijski koncept in tako izboljšati njihove možnosti za pridobitev potrebnih investicijskih sredstev. Pri izdelavi finančnih/investicijskih konceptov so lahko udeležene tudi nevladne organizacije. 

Dnevni red webinarja:  

  • Kaj je EUCF? 
  • Kako se prijaviti za EUCF sredstva? 
  • Kaj je investicijski koncept in kako ga pripraviti? 
  • Kakšne oblike podpore nudi EUCF? 
  • Vprašanja in odgovori. 

Prijave zbirajo do 20. 5. 2020 do 15.00 oziroma do zapolnitve mest. V primeru tehničnih težav prijave sprejemamo tudi na info@skupnostobcin.si s pripisom “Prijava na webinar EUCF”. 

Več informacij in prijavnico lahko najdete tukaj.