Spletni pogovor “EU in novi koronavirus: Trg dela in socialni dialog”

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju s Slovensko tiskovno agencijo vabi na drugega v nizu spletnih pogovorov o odzivu Evropske unije na pandemijo novega koronavirusa ter ukrepih za zajezitev in ublažitev njenih posledic za življenje evropskih državljanov in gospodarstva. Pogovor bo potekal v sredo, 20. 5. 2020, ob 10.00.  

Spletni pogovor “EU in novi koronavirus: Trg dela in socialni dialog” bo namenjen razpravi o vplivu posledic krize na trg dela in ukrepih, ki so bili v ta namen sprejeti na ravni EU kot dopolnitev nacionalnih ukrepov. 

Sogovorniki bodo:  

  • Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, 
  • Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, 
  • Lidija Jerkič, predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, 
  • Sonja Šmuc, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije. 

Spregovorili bodo tudi o razvoju trga dela po krizi, stanju socialnega dialoga v Sloveniji ter o tem, kako bo kriza vplivala na sprejem že dolgo odlašanih strukturnih reform. Razprava bo potekala na dan, ko bo Evropska komisija predložila predlog posebnih priporočil za reformno ukrepanje za vse države članice, tudi za Slovenijo. 

Pogovor lahko spremljate v živo na Facebooku na Facebook strani Evropske komisije v Sloveniji, tukaj in Slovenske tiskovne agencije, tukaj oziroma na spletni strani STA v živo, tukaj 

Povezava do dogodka je na voljo tukaj