Zavod Voluntariat išče mentorje za mednarodne (EVS) prostovoljce

Z marcem in aprilom bodo ekipo Zavoda Voluntariat okrepili kar štirje novi EVS prostovoljci (iz Češke, Francije, Poljske in Španije), ki bodo vključeni v aktivnosti med marcem 2019 in aprilom 2020.

Da se bodo lažje vklopili v nov vsakdan v Sloveniji, iščejo mentorje, ki bi jih na njihovi novi (pre)izkušnji podpirali in bili nekakšen most med njimi in Zavodom Voluntariat.

Mentorjeva naloga bo redno srečanje z enim od EVS prostovoljcev, ki bo njegov mentoriranec 12 mesecev. Poudarek bo na druženju med mentorjem in prostovoljcem ter podpori pri raznih stvareh, ki jih življenje v tuji državi prinese.

Kako je videti idealno mentorstvo, so zabeležili tukaj. Seveda ne pričakujejo vsega, nekaj ponujajo tudi sami (kot je npr. boljše poznavanje njihove organizacije, EVS programa itd.).

Na voljo vam bodo tudi dodatna izobraževanja, kot je trening za mentorje na Dunaju, ki ga najdeš tukaj.

Zaželeno je, da:

  • si bil/a tudi sam/a vključen/a v EVS projekt oziroma kakšno drugo mednarodno izkušnjo in/ali lahko spremljaš učni proces prostovoljca;
  • imaš v obdobju 12 mesecev čas vsaj 1x na dva tedna za srečanja z EVS prostovoljcem.

Veseli bodo tvoje prijave, ki naj sestoji iz kratkega zapisa motivacije za opravljanje dela mentorja (največ 500 besed).

Prijave sprejemajo do nedelje, 17. 2. 2019, na programi@zavod-voluntariat.si.