Znanja in veščine za uspešno vodenje prostovoljcev

Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani in Slovenska filantropija vas vabita na izobraževalno konferenco Znanja in veščine za uspešno vodenje prostovoljcev.

Za vse, ki ste vodje ali koordinatorji in koordinatorice prostovoljcev, mentorji in mentorice prostovoljcem, ali pa izobraževalci in svetovalci ter drugi deležniki na področju prostovoljstva, vabljeni na izobraževalni dogodek, kjer se bo predstavilo učni načrt visokošolskega progama za koordinatorje prostovoljcev ter materiale za izvajanje programa.

Prav tako boste lahko štiri izbrane predmete iz učnega programa podrobno spoznali na delavnicah.

Namen konference je zainteresiranim deležnikom s področja prostovoljstva predstaviti skupni evropski kurikulum za izobraževanje koordinatorjev prostovoljstva, ki je bil razvit v okviru projekta Evi-Dems, da se zagotovi ustrezno usposabljanje obstoječih in prihodnjih vodij prostovoljcev na visokošolski ravni in pridobitev priznane kvalifikacije na podlagi skupnih evropskih standardov. Ob tem pa bo skupaj z vsemi udeleženci konference iskalo načine, kako to izobraževanje za koordinatorje prostovoljcev prenesti v prakso glede na potrebe in potenciale v Sloveniji.

Prijava na konferenco je možna tukaj. Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Slovenska filantropija