7. nacionalna konferenca globalnega učenja: Dekolonizacija vednosti

Društvo Humanitas vas vabi na že 7. Humanitasovo nacionalno konferenco globalnega učenja, ki bo 17. novembra. Osrednja tema letošnje konference bo dekolonizacija vednosti.

Letošnja konferenca globalnega učenja vas bo popeljala skozi zgodovinske tokove, trende izobraževanja in produkcije vednosti, ki so pripeljali do nepredstavljivih globalnih neenakosti, vedno bolj prisotnih in občutnih tudi v naših neposrednih lokalnih okoljih. Degradacija okolja in podnebna kriza. Nova območja vojn in povečan obseg prisilnih migracij. Naraščajoče neenakosti in revščina, negotova oskrba s pitno vodo in preskrba s hrano. Povišane ravni tesnobe in depresije. Razraščanje sovražnosti do manjšinskih skupin in krepitev sovražnega govora.

V uvodnem nagovoru navdihujočega aktivista in akademika, Kehindeja Andrewsa, ter na vzporednih delavnicah globalnega učenja z izjemnimi domačimi in tujimi gostjami in gosti boste lahko v živo preizkusili_e metode spoprijemanja z vsemi naštetimi težkimi vprašanji, se zazrli_e v ogledalo in iskreno prevprašali_e svojo lastno pozicijo v svetu in družbi. Na konferenci vas bo pričakala tudi tržnica metod in dobrih praks globalnega učenja, na kateri boste lahko poklepetali_e tudi z ostalimi izobraževalci_kami in soaktivisti_kami. V zaključku konference pa bodo znova podelili naziv Naj učiteljice ali učitelja globalnega učenja 2022 v natečaju Onkraj mehurčka. Konferenco bo povezovala Aleksandra Gačić.

Prijave sprejemajo do 14. 11. 2022 oziroma do zapolnitve mest.

Humanitas za pomoč na konferenci išče prostovoljke in prostovoljke. Če bi si želeli priskočiti na pomoč se lahko javite na info@humanitas.si.

Več informacij ter program najdete tukaj.

Vir: Društvo Humanitas