Heroji furajo v pižamah

Vseslovenska iniciativa »Heroji furajo v pižamah« Zavoda VOZIM, Generali zavarovalnice in partnerjev ponuja rešitev aktualne problematike vožnje mladih pod vplivom alkohola. Z glavnim sporočilom »Poskrbi za varen prevoz domov!«, s podporo ambasadorjev strokovne javnosti in številnih znanih Slovencev, aktivno osvešča širšo slovensko javnost o nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola, ki je največja ravno med mladimi vozniki.

Sporočilo akcije je še posebej aktualno v mesecu decembru, ko se na slovenskih cestah zgodi največ nesreč, njihov delež pa je največji v krajih zunaj večjih mest, kjer je opazno pomankanje javnega prevoza.

Vsaka tretja prometna nesreča s smrtno žrtvijo se namreč zgodi zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Od teh vsako tretjo povzroči mladostnik. 22 let je povprečna starost, ko zaradi prometne nesreče mladi pristanejo na vozičku. Takšna je žalostna statistika, ki zaznamuje naše ceste in življenja številnih ljudi v Sloveniji.

Akcija »Heroji furajo v pižamah« nagovarja mlade, da je bolje, če s pomočjo staršev poskrbijo za varen prevoz domov, hkrati pa poziva starše, da naj poskrbijo za varen prevoz svojih otrok z zabave, četudi je to v pižami sredi noči.

Več informacij najdete tukaj.