Delavnica: Kultura in gospodarstvo

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi k udeležbi na delavnico Kultura in gospodarstvo, ki bo potekala v četrtek, 28. 5. 2020. Delavnico bo vodila mag. Urška Jež, producentka v kulturi.  

Delo ustvarjalke_ca v kulturi in kreativnih industrijah ter umetnic_kov se le preredko razume kot pomemben del gospodarstva. Na sploh se zdi, da je v našem lokalne okolju še veliko neizkoriščenega potenciala v povezovanju med kulturo in gospodarstvom. Sponzorstvo je lahko izziv, priložnost in dober “posel” in ne zgolj moralna dolžnost podjetja. 

Kako se učinkoviteje lotiti pridobivanja sponzorskih sredstev, bodo naslovile na delavnici, ki se izvaja v okviru projekta “Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce”, ki ga Društvo Asociacija izvaja v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Delavnico o povezovanju kulture z gospodarstvom bo vodila Urška Jež, producentka v kulturi, strokovnjakinja z bogatimi izkušnjami s področja. 

Namen delavnice je osvetliti sponzorstva v kulturi s perspektive podjetij v slovenskem prostoru. Predstavljeno bo sponzorstvo kot del marketinško-komunikacijskega načrta podjetij. V izhodišče delavnice bodo postavljene ugotovitve, kako podjetja v Sloveniji umeščajo sponzorstva v integrirano marketinško komuniciranje, kateri strateški učinki sponzorstev so najpogostejši, kakšne so najpogostejše oblike sponzorskih sodelovanj, s katerimi drugimi komunikacijskimi orodji so podprta in v kolikšni meri ter na kakšen način podjetja merijo učinke sponzorstev. 

Prijave zbirajo do najkasneje 21. 5. 2020 na e-poštni naslov: marusa.golob@asociacija.si 

Več informacij o delavnici lahko najdete tukaj.