Kultura vključevanja in kolektivne skrbi v mladinskem delu in aktivizmu

Društvo Humanitas vabi na poglobljen trening s kreativnimi pristopi za spopadanje z novimi neenakostmi za mladinske delavke_ce, aktivitke_e, strokovnjakinje_e s področja globalnega učenja in kritične prostovoljske organizacije.

  • Prvi trening: od 30. 11. do 6. 12. 2022 – Maribor (hostel Pekarna)
  • Drugi trening: marec oz. april 2023 – Slovenija

V društvu iščejo kritične učenke_ce, ki verjamejo, da naša prihodnost obstaja v enakovrednosti, raznolikosti in aktivni udeležbi.

Pridružite se jim na mednarodnem treningu “Picturing the future world”, kjer boste kreirale_i multimedije, raziskovale_i in naslavljale_i nove neenakosti za mladinske delavke_ce, trenerke_je globalnega učenja in kritične nevladne organizacije.

Na dvodelnem izobraževanju v Sloveniji se boste zbrale_i iz 3 držav, Slovenije, Hrvaške in Latvije in s skupnim znanjem raziskovale_i zgodovino, intersekcijo neenakosti in nove realnosti le-te v vseh naših državah  in globalno.

Njihova neposredna ciljna skupina ste izkušene_i in manj izkušene_i mladinske_i delavke_ci, pa tudi aktivistke_i z različnimi kulturnimi in socialno-ekonomskimi ozadji, ki delate z mladimi in ranljivimi skupinami, ali pa si tega želite. Vabljene_i ljudje vseh starosti in (ne-)poklicev, ki menite, da je znanje, vedenje in širjenje o neenakosti, nujno za vaše profesionalno in zasebno življenje, pa tudi našo skupno prihodnost.

Več informacijo ter prijavnico najdete tukaj.

Vir: Društvo Humanitas