Od gledališča spletk do gledališča odnosov

KUD Transformator vabi na zaključni dogodek projekta Gledališče spletk, mednarodnega strateškega partnerstva Erasmus+, ki se je odvijal v partnerstvu organizacij KUD Transformator (Slovenija), KURINGA (Nemčija) in Centar za kazalište potlačenih POKAZ (Hrvaška). Dogodek bo 10. septembra od 10.15 do 16.15 v Mariboru.

Epidemija novega korona virusa je močno zarezala v življenja vseh ljudi. Med najbolj prizadeta področja sodijo tudi gledališka dejavnost in aktivizem, ki temeljita na živem stiku, grajenju skupnosti in solidarnosti, na druženju in sodelovanju. Kako naprej? Odgovor je seveda: prenos na splet. Vendar pa tehnik, ki so se tisočletja razvijale v živem stiku ni mogoče enostavno digitalizirati tako, da jih zgolj postaviš pred spletno kamero. Zato je potreben poglobljen premislek, eksperimentalen, tako rekoč laboratorijski pristop in izmenjava različnih mnenj, pristopov in izkušenj.

V projektu so se v času covid epidemije osredotočale_i na uporabo metode gledališča zatiranih in sorodnih praks pri delu na spletu ter aktivacijo gledaliških dejavnosti in aktivizma, ki temeljita na živem stiku, grajenju skupnosti, solidarnosti, druženju in sodelovanju.

Na dogodku bodo preko raznolikega programa odprli razpravo o novih oblikah mladinskega dela na spletu in spreminjanja delovnih pogojev dela od doma/za računalnikom.

Na dogodek se lahko prijavite tukaj.

Več informacij ter program najdete tukaj.

Vir: KUD Transformator