Seznacionalizem: Od kod in kam?

PiNA v sodelovanju z Inštitutom za elektronsko participacijo (INePA) 10. aprila 2019 ob 10.00 v prostorih PiNE v Kopru organizira dogodek na temo senzacionalizma, lažnih novic in medijske pismenosti (mladih).

Vas zanima, kakšna prihodnost čaka novičarstvo v poplavi družbenih omrežij, všečkov in tvitov? Se sprašujete, kje se skriva resnica v svetu lažnih novic in bi želeli z neformalnim pristopom učenja prispevati k dvigu medijske pismenosti mladih?

Pridružite se na dogodku, kjer boste spoznali praktična orodja za prepoznavanje lažnih novic in različne metode ter strategije za naslavljanje problematike lažnih novic, bodisi v šoli ali mladinskem centru.

Z udeležbo na dogodku boste pridobili:

  • kritični pogled na medijski senzacionalizem;
  • praktične izkušnje in gradivo za obravnavanje tem z mladimi: analiziranje medijskih sporočil, prepoznavanje različnih vrst medijev in verodostojnosti posredovanih informacij;
  • prostor za mreženje in izmenjavo izkušenj med udeleženci/-kami.

Delavnica je namenjena nevladnikom, mladinskim delavcem/-kam, pedagoškim delavcem/-kam, študentom/-kam in vsem ostalim, ki jih tematika zanima.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Obvezna je predhodna prijava preko spletnega obrazca, do vključno ponedeljka, 8. aprila 2019 oz. do zasedenosti prostih mest.

Prijavite se lahko tukaj.