Trening: Psihološka prva pomoč

Pri Brez izgovora bodo s poletjem začeli izvajati Erasmus+ projekt Psihološka prva pomoč.

Namen projekta je usposobiti mladinske delavce za ustrezno naslavljanje izzivov na področju duševnega zdravja med mladimi. S projektom bodo razširili znanje in kompetence mladinskih delavcev o duševnem zdravju v splošnem in o specifikah duševnega zdravja mladih. Poleg tega bodo opolnomočili mladinske delavce, da bodo bolj samozavesti in pripravljeni na reševanje vprašanj duševnega zdravja pri delu z mladimi. S projektom želijo omogočiti, da se mladinsko delo razvija kot profesionalno in kakovostno področje dela v mladinskem sektorju ter nenazadnje krepi generacije mladih, ki bodo opolnomočene in pripravljene na izzive v življenju.

Trening je namenjen za mladinske delavce in posameznike, ki bodo posredno ali neposredno delali ali že delajo z mladimi na tematiko duševnega zdravja mladih.

Trening bo potekal v dveh sklopih: od 16. do 22. 6. 2022 v Ljubljani ter od 18. do 24. 9. 2022 (lokacija še ni znana).

Iščejo ekipo 4 posameznikov (18 +), ki bodo lahko sodelovali na obeh delih izmenjave, saj se izmenjavi vsebinsko dopolnjujeta. V kolikor si udeleženec želi sodelovanja pri organizaciji treninga, bo to dodatna priložnost za nove izkušnje in uporabo predhodnega znanja.

Prijava je možna tukaj, več informacij pa na manca.kozlovic@noexcuse.si.

Vir: Mladinska zveza Brez izgovora