Vabilo na izobraževalne dogodke 26. festivala Mesto žensk

Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk med 22. 9. in 12. 10. 2020 v Ljubljani pripravlja 26. Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk. 

Vabijo vas, da se udeležite festivalskih dogodkov. Iz obširnega programa izpostavljajo vsebine, povezane z mladinsko kulturo in izobraževanjem za skupno prihodnostjo enakih možnosti – brez spolnega razlikovanja, stereotipiziranja, diskriminacije in nasilja.   

Četrtek, 1. 10., od 9.30 do 17.30: Strokovni posvet Vsak dan 8. marec: 

  • Posvet bo osredotočen na raznolike, aktivne in usmerjene metode, učna gradiva in pripomočke za zagotavljanje enakih možnosti deklet in fantov med šolanjem ter pozneje v poklicnem in javnem življenju. Prijave sprejemajo do 18. 9. prek sistema KATIS ali prijavnega obrazca, tukaj.

Petek, 25. 9., ob 11.00: Konferenca Enakost spolov v kulturi: 

  • Brezplačna konferenca bo potekala v Stari mestni elektrarni, v živo pa jo bo mogoče spremljati tudi na spletu. Else Christensen-Redzepovic bo uvodoma predavala o dokumentih Združenih narodov in Evropske unije, ki spolno enakost obravnavajo kot eno svojih prioritetnih področij. Predstavila bo tudi razvoj nove evropske Strategije za enakost spolov, ki bo začela veljati letos. Predavanju sledi delavnica, prijave na oba konferenčna dogodka so obvezne. 

Petek, 25. 9., in nedelja, 27. 9., ob 17.00: Ljubljanska feministična tura s kolesom: 

  • V treh urah, ki zajemajo lahkotno kolesarjenje in 10- do 15-minutne postanke, boste odkrivali zanimive, a pogosto pozabljene junakinje boja za pravice žensk na Slovenskem ter ikone z vseh področij življenja. Na voljo sta tudi turi v angleščini. Vodi Jasmina Jerant, prijave so obvezne. 

Več o programu lahko najdete na njihovi spletni strani, tukaj