Taborniški feštival

Ljubljanski taborniki letošnjo pomlad že enaindvajsetič zapored pripravljajo tradicionalno taborniško prireditev, Taborniški feštival. Gre za množično mladinsko prireditev, ko taborniki iz vse Ljubljane in drugih delov Slovenije preplavijo park Tivoli in s svojimi dejavnostmi počastijo mednarodni dan Zemlje in dan tabornikov.

V soboto, 22. aprila, bodo otrokom in mladim med 10. in 14. uro pripravili preko 40 različnih delavnic s taborniško, naravovarstveno, športno, izobraževalno, kulturno in glasbeno tematiko. Približno 10 delavnic bodo pripravile tudi sodelujoče vladne in nevladne organizacije, med drugimi Slovenska vojska, Slovenska policija, ljubljanski gasilci, UNICEF, Zavod 404, društva študentov naravoslovnih fakultet in še mnogi drugi.

Taborniški feštival je predvsem namenjen kvalitetnemu preživljanju prostega časa na taborniški način, kar vključuje mnoge taborniške aktivnosti, skrb za naravo, druženje, telesno aktivnost in sodelovanje z organizacijami, ki s taborniki ves čas dobro sodelujejo. Ves dogodek pa je pripravljen izključno s prostovoljskim delom in predstavlja taborniški način dela, delo mladih z mladimi in za mlade.

Več informacij najdete tukaj.