Zveza NVO za avtizem Slovenije vabi prostovoljce in prostovoljke na usposabljanje in strokovno izpopolnjevanje za osebne asistente mladostnikov in odraslih oseb z avtizmom

Osebe z avtizmom (SAM – spektroavtistična motnja) in njihove družine so v družbi zelo ranljiva skupina, potrebujejo podporo na področju krepitve duševnega zdravja, tako pri varovanju duševnega zdravja kot pri rehabilitaciji in pri vključevanju v okolje. 

Osebam s SAM lahko bistveno pomagajo spremljevalci in osebni asistenti, ki so posebej usposobljeni za to delo. Uspešno vključevanje v socialno okolje lahko zmanjša ali prepreči razvoj motenj na področju duševnega zdravja. SAM vpliva na življenje celotnih družin, ne le na osebe s SAM.

V programu usposabljanja osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM bodo udeleženci spoznali značilnosti SAM, predvsem področja, na katerih te osebe potrebujejo podporo v vsakodnevnem življenju.

Usposabljanje je sestavljeno iz uvodnih seminarjev, ki jih bodo izvajali priznani strokovnjaki iz tega področja (dr. Marta Macedoni Lukšič, dr. Nataša Potočnik Dajčman, Aleksandra Jeličić, Nives Skamlič in Janja Kranjc) osebne asistence mladostniku ali odrasli osebi s SAM ter redne intervizije s strokovnjaki. 

Prijavnico najdete tukaj. Prijave sprejemajo do 15. 10. 2018 oziroma do zapolnitve prostih mest na elektronsko pošto: zveza.avtizem@gmail.com. 

Usposabljanje bo potekalo v Ljubljani in na Obali. Udeležba je brezplačna. Število prostih mest na usposabljanju je 20 v Ljubljani in 10 na Obali. 
Natančen program in razpored predavanj vam bodo posredovali v septembru.