2. konferenca gledališča zatiranih: Gledališče zatiranih za krepitev moči skupnosti

KUD Transformator sporoča, da 11. in 12. novembra v Ljubljano prihaja že druga Transformatorjeva mednarodna konferenca gledališča zatiranih, in sicer z jasnim namenom: gledališče zatiranih prepoznati in predstaviti kot potencialno orodje za krepitev moči skupnosti ter najti načine za njegovo optimalno implementacijo, tako na slovenskih kot mednarodnih tleh.

Svoje izkušnje, metode, uspehe in ovire bodo predstavljale_i slovenske_i in mednarodne_i avtorice_ji, in sicer v treh sklopih, ki predstavljajo tri različna področja delovanja gledališča zatiranih in morebitna prizorišča za krepitev moči skupnosti:

  • povezovanje skozi pedagoško delo in izobraževanje,
  • širitev mednarodnih povezav izvajalk_cev in prepoznavnosti te gledališke metode preko mednarodnih in domačih festivalov gledališča zatiranih,
  • oblikovanje skupnosti znotraj oseb v občinstvu in aktivacija publike s pomočjo gledališča zatiranih kot uprizoritvenega pristopa.

Poleg teoretične izmenjave znanj in izkušenj, ki bo odpirala še mnoga druga vprašanja, pa bo tekom konference potekala tudi praktična delavnica po metodi gledališča zatiranih domače_ga ali tuje_ga mentorice_ja.

Vse tiste, ki gledališče zatiranih že s pridom uporabljate v namen krepitve moči skupnosti, pa vabijo, da svoje izkušnje delite in na konferenci sodelujete s prispevkom.

Več informacij o dogodku in prijavi prispevka najdete tukaj.

Vir: KUD Transformator