Javni poziv za zbiranje predlogov za podelitev državnega priznanja v mladinskem sektorju za leto 2018

Urad RS za mladino je objavil javni poziv za zbiranje predlogov za podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju za leto 2018. Državna priznanja se podeljujejo z namenom javnega priznavanja in zahvale za izjemne dosežke v mladinskem sektorju.

Vrste državnih priznanj, za katere se lahko poda predlog, so:

  • Državno priznanje za prispevek k uveljavljanju mladinskega sektorja,
  • državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju,
  • državno priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju v mladinskem sektorju.

Državno priznanje za prispevek k uveljavljanju mladinskega sektorja se lahko podeli fizičnim ali pravnim osebam, lahko tudi več fizičnim ali pravnim osebam, če je jasno razvidno skupno delovanje pri projektu. Podeljuje se za programe ali dlje časa trajajoče aktivnosti, ki presegajo zgolj zaokroženo obliko projekta.

Državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju se lahko podeli fizičnim ali pravnim osebam, lahko tudi več fizičnim ali pravnim osebam, če je jasno razvidno skupno delovanje pri projektu. Podeljuje se za projekte, ki se niso pričeli pred letom 2016 in se bodo zaključili najkasneje v letu 2018. Projekti so aktivnosti z jasno strukturo, so časovno določljivi ter enkratni.

Državno priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju v mladinskem sektorju se lahko podeli samo fizičnim osebam. Za daljše časovno obdobje šteje 5 ali več letno delovanje v mladinskem sektorju.

Kandidate za državna priznanja lahko predlagajo fizične ali pravne osebe.

Več si lahko preberete tukaj.