Dogodek: Odzivanje na prihodnje potrebe – nov okvir kompetenc za informiranje mladih

Medtem ko ima poklic mladinskih informatorjev dolgo zgodovino, opredelitev, kdo je mladinski informator in kakšne kompetence mora imeti, še zdaleč ni enotna.

Ob upoštevanju tega izziva sta Eurodesk in ERYICA združila moči, da bi ustvarila YouthInfoComp – Okvir kompetenc mladih informatorjev. Okvir je bil izdelan v času, ko se Evropa in svet odzivata na vpliv pandemije COVID-19; kriza je zaostrila politična, gospodarska in družbena vprašanja ter poudarila pomen osebne blaginje, odpornosti in naše sposobnosti prilagajanja spremembam.

YouthInfoComp je kot prvi te vrste v Evropi močna referenca za vse države, ki so pripravljene priznati ta poklic. Namen tega okvira je zagotoviti, da imajo mladinski strokovnjaki s področja informiranja potrebne kompetence za podporo mladim in za zagotavljanje kakovostnih storitev v tem prizadevanju in zunaj nje.

Vabljeni, da se pridružite na tem uvodnem dogodku, kjer bo predstavljen okvir kompetenc skupaj z dobrimi praksami iz Evrope. Sledila bo tudi razprava o tem kakšne so potrebe v prihodnosti na področju mladinskega informiranja.

Publikacijo YouthInfoComp si lahko preberete tukaj.

Prijava na dogodek pa je mogoča tukaj.

Vir: ERYICA