23. Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk

Mesto žensk je mednarodni festival sodobnih umetnosti in predstavlja umetnice z vsega sveta. Nagovarja raznoliko občinstvo in si prizadeva za njegovo aktivno sodelovanje. Ponuja raznovrsten program in organizira prireditve na različnih koncih mesta. Z različnimi brezplačnimi delavnicami, predavanji in teoretskim izhodiščem, ki spodbuja razumevanje kulturne identitete in sodobne teorije, je v program festivala vpeto tudi izobraževanje v najširšem pomenu besede.

Letos bo potekal že 23. Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk. Odvijal se bo v času, ko se spominjamo 100. obletnice oktobrske revolucije, katere začetek je tesno povezan z bojem za enakopravnost žensk v družbi. Zato letošnji festival Mesta žensk s sloganom nacija_natura_norma odpira prostor odličnim, provokativnim in angažiranim umetniškim predlogom. Umetnice_ki bodo spregovorile_i o splavu, o legalno nepriznanih in ne-normativnih družinah, o biologiji in feminizmu ter o taktikah uprizarjanja spola.

Poleg razstav in predstav bodo v programu tudi delavnice, pogovori in konferenca, druženje pa se bo zaokrožilo ob glasbenih večerih ter ob enkratnih filmskih projekcijah, ki bodo dale misliti tudi mlajši publiki.

Program festivala najdete tukaj.