Brezplačno usposabljanje trenerjev Dobro sem

ZPM Ljubljana Moste-Polje ob sofinanciranju Ministrstva za zdravje že tretje leto izvaja program Dobro sem, ki je namenjen krepitvi duševnega zdravja ranljivih skupin po vsej Sloveniji. 

Vabijo vse zainteresirane, da se prijavijo na izobraževanje za trenerje v programu DOBRO SEM. Namen izobraževanja je vzpostavitev nacionalne mreže trenerjev za krepitev duševnega zdravja ranljivih skupin. Trenerji bodo skozi podporne skupine v lokalnih okoljih predajali znanje posameznikom iz ranljivih skupin. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.

V programu DOBRO SEM, želijo implementirati celovit program preventivnih vsebin psihosocialne pomoči. Program je namenjen ozaveščanju, izobraževanju in treningu ranljivih skupin posameznikov, s pridobljenimi veščinami pa bodo lažje sami vplivali na svoje duševno zdravje in dobro počutje, ga vzdrževali in varovali. 

Trenerji boste podporne skupine izvajali v vaših lokalnih okoljih in skozi njih zmanjševali socialno izključenost. Skupine boste organizirali samostojno in z njimi izvedli 12 tedenskih delavnic, tekom izvajanja pa boste imeli na voljo supervizijo s strani nosilca programa.

Prijave zbirajo do 7. septembra 2018.

Več si lahko preberete tukaj.