Glej, 50 let: Izzivi mednarodnega povezovanja v gledališču v času korone

Slovenski gledališki inštitut in Gledališč Glej vabita na pogovor, ki bo potekal preko spleta v četrtek, 14. 5. 2020, na temo izzivov in negotovosti mednarodnega povezovanja v gledališču v času pandemije bolezni COVID-19. 

Pandemija bolezni COVID-19, prepoved potovanja in zaprte meje so v hipu ogrozile temelj sodobnega gledališča – mednarodno mreženje, izmenjavo in gostovanja. Na kakšen način lahko mislimo prihodnost mednarodnega sodelovanja kot ključnega gradnika sodobne umetnosti? So časi, ko so domače umetnice in umetniki redno gostovali na najbolj prepoznavnih odrih nekdanje Jugoslavije, Evrope in širše za vedno minili? Kako lahko na novo izumimo mednarodne projekte, izmenjave, mreže, rezidence, gostovanja? Kakšna naj bo pri tem podpora Evrope, države in mesta? Kaj se zgodi z umetnostjo, če je zaprta v nacionalne meje? 

To je le nekaj vprašanj, ki si jih bodo zastavili v tokratni diskusiji, ki bo poskušala očrtati stanje na polju mednarodnega povezovanja v in po času epidemije. 

Moderatorka pogovora je Alma R. Selimović, Gostje pa so Urška Brodar (Slovensko mladinsko gledališče), Nevenka Koprivšek (Bunker Ljubljana), Mateja Lazar (Zavod Motovila) in Barbara Poček (Gledališče Glej). 

Pogovor v živo bo potekal preko spleta. Spletna povezava bo dostopna na spletnih straneh in družbenih omrežjih Slovenskega gledališkega inštituta in Gledališča Glej. 

Več informacij lahko najdete tukaj