Serija strokovnih usposabljanj: Onkraj kulturnega modela

Motovila v sodelovanju s partnerji in mednarodnimi strokovnjaki od leta 2018 izvaja serijo strokovnih usposabljanj “Onkraj kulturnega modela” (OKM).  

Usposabljanja ponujajo nova orodja, veščine in znanja za celostni razvoj slovenskega kulturnega in ustvarjalnih sektorjev (KUS) in priložnost, da svoj način delovanja preverijo in ustrezno prilagodijo, da bodo v prihodnosti dosegali trajn(ostn)e učinke. Hkrati program OKM prispeva k promociji in ozaveščanju o vrednosti kulture tudi za druge sektorje, zlasti izobraževalnega in znanstvenega, socialnega, gospodarskega in zdravstvenega. 

Usposabljanja so prilagojena različnim ciljnim skupinam in/ali se osredotočajo na različne teme, ki so relevantne za kulturni, filmski in ustvarjalni sektor. 

Junija začnejo s finančnim managementom (mednarodnih) projektov in nadaljujemo z razvojem občinstev – tudi v luči ponovnega vzpostavljanja odnosov s publiko po korona krizi. Spletne seminarje, ki so namenjeni predstavnikom_cam vseh področij KUS, bodo vodili strokovnjaki za strateški in finančni razvoj organizacij ter razvoj organizacij, ki se osredotočajo na odnos s publiko. 

Med avgustom in novembrom pa vabijo na ciklus treh specializiranih strokovnih usposabljanj za strokovnjake s področja filma in AV sektorjev, ki jih organizirajo v okviru mednarodnih filmskih festivalov: 

  • Kino Otok (Izola, 26. – 30. 8. 2020): Inovativni modeli sodelovanja mednarodnih filmskih festivalov in platform videa na zahtevo. 
  • Poklon viziji (Nova Gorica, oktober): podrobnosti strokovnega dogodka bodo objavljene naknadno. 
  • LIFFe (Ljubljana, november): Izzivi promocije in prikazovanja AV del. 

Podrobnejši urnik in več informacij lahko najdete tukaj.