Usposabljanje v sklopu projekta Mladim z naslovom Odnosi z javnostmi in komuniciranje

Vabimo vas na enodnevno brezplačno usposabljanje v sklopu projekta Mladim z naslovom Odnosi z javnostmi in komuniciranje. Usposabljanje je primerno za tako za začetnike kot za izkušene mladinske delavce, namenjeno pa je mladim brezposelnim, ki jih zanima vključitev v mladinsko delo ter zaposlenim mladinskim delavcem in mladinskim delavcem prostovoljcem.

Udeleženci usposabljanja bodo vodeni skozi sledeče tematske sklope:

  • Kako določiti ciljne skupine in deležnike (spoznali boste razliko med ciljnimi skupinami in deležniki ter kaj je njihova vloga ter katere so njihove lastnosti).
  • Opredelitev in priprava komunikacijskih ciljev projekta in organizacije (kako določiti merljive komunikacijske cilje in zakaj).
  • Komunikacijska orodja (katera so sodobna komunikacijska orodja in kako ter kdaj jih uporabiti).
  • Spoznavanje s komunikacijo z mediji ter kako nastopiti v javnosti (spoznali se boste z osnovnim veščinami nastopanja).
  • Oblikovanje komunikacijskega načrta za projekt ali aktivnost (kako pripravimo komunikacijski načrt in zakaj).
  • Priprava in objavljanje besedil (Kako napisati dobro novico in sporočilo za javnost in zakaj je slog pisanja drugačen za družbena omrežja kot spletno stran ter kdaj uporabiti foto ali video?).
  • Priprava konkretnega komunikacijskega načrta projekta, organizacije ali aktivnosti ter razprava o njem.
  • Izpolnitev delovnega zvezka za načrtovanje komunikacijske kampanje.

Usposabljanje bo potekalo v ponedeljek, 24.4.2017, 10.00 do 17.00, v prostorih Galerije ŠKUC (Stari trg 21), pod vodstvom mag. Maje Hostnik in Davida Banovića, izkušenih komunikatorjev s področja odnosov z javnostmi in medijskega komuniciranja.

Glavna namena projekta Mladim sta okrepitev mladinskega sektorja in nudenje zaposlitve neizkušenim mladim. Po končanem projektu bodo vključeni mladinski centri zaposlili 32 na novo usposobljenih mladinskih delavcev/informatorjev, prav tako pa bodo aktualni mladinski delavci pridobili nove kompetence ter orodja za delo z mladim.

Rok za prijavo je 20. 4. 2017. Prijavite se lahko tukaj

Za dodatne informacije lahko pišete na mladim@mreza-mama.si ali pokličete na telefonsko številko 030 618 628.